Fot & Kroppsvård

Kathy Thompson

Dipl. medicinsk fotterapeut med examen i Berlin 2005, och som  lymfterapeut, friskvårdsmassör och hårborttagnings specialist inom Alexandria Professional Body Sugaring är du trygg att boka en tid hos mig.

Medlem i Sveriges fotterapeuters förbund med patientförsäkring, och utför behandling efter socialstyrelsens hygienkrav. 

Under mitt arbetsliv i Sverige har varit anställd på Scholl fotvårdsbutiker i Stockholm och hos Axelssons Spa. 

Ursprungligen kommer jag från USA, och kom till Sverige år 2007. 

Om behandling! Det jag tag tror på mest är ju den förebyggande. Oavsett om det gäller allmän hälsa och funktion av dina fötter eller kropp, syftet med behandlingar är att ge dig samt dina aktiviteter stöd livet ut!

Varmt välkommen till mig!

Fotvård

Har du tänkt på att dina fötter ger dig många upplevelser!

Fotvård eller pedikyr har blivit något som allt fler efterfrågar. Fina välvårdade och friska fötter är en självklarhet som påverkar hela kroppen positivt.

Efter ett fotbad behandlas förhårdnader av olika slag, svampnaglar, vårtor, fot- och underbensmassage, och avslutande lack för den som önskar.

Har du problem med ömma fötter så kan det vare en inflammation i hälsenan. Ett komplement till fotvård är ismassage, som lindrar kroniska symptom så som plantar fasciit/hälsporre och hälseninflammation. Tejpning av hälsporre ger ett bra stöd vid joggning, lopp eller långa promenader. För dig som går mycket, dansar, tränar eller springer – gör det på sunda fötter för ett allmänt ökat välmående. 

Massage

Effekten av massage är primärt att lösa upp spänningar i musklerna. Men det ger även effekt som t.ex. ökad blodcirkulation, sänkt blodtryck, ökad frisättning av hormonet Oxytocin – det så kallade ”lugn- och ro-hormonet”. Avslappnande och avspänningsmassage som ökar kroppens allmänna välbefinnande med en god effekt på bl.a träningsvärk. Klassisk massage har både rehabiliterande och förebyggande effekt och kan användas som behandlingsform i många olika sammanhang. De positiva fysiska och mentala effekterna är många.

Mjukar upp spända muskler – Förbättrar blodcirkulationen – Stärker immunförsvaret – Ger en djupare och lugnare andning – Motverkar ärrbildningar efter skador i muskelvävnad och andra mjukdelar – Motverkar spänningar vid smärttillstånd – Ökar kroppens allmänna välbefinnande och minskar stress.

 

 

Lymfdränage

Manuellt lymfdränage – MLD– är en speciell massage, som ökar motoriken i lymfkärlen. Nya lymfkärl stimuleras att växa in i skadad vävnad.

Kroniskt ödem är progredierande, vilket innebär att ödemets volym ökar med tiden. Om inte ödemet behandlas kan volymökning av ödemet inträffa och kan förvärras med tiden.

En ständig volymökning av en svullnad innebär att tre dåliga saker händer. Vätskan omvandlas till fettväv och bindväv och blir då svårare att behandla. En inflammatorisk reaktion uppstår, de avfallsämnen, som kroppen vill bli av med, blir kvar i och retar vävnaderna. Svullnaden förvärras och en ond cirkel uppstår med ett försämrat immunförsvar. Risken för rosfeber ökar när lymfflödet är trögt.