IPL Hårborttagning

Ellipse logo

Ellipse I2PL ljuset är anpassat för att enbart söka sig till pigmentet i hårsäcken där den genom att omvandlas till hög värme, ca 70 grader, i en millisekund, den behandlade hårsäcken skrumpnar och tillbakabildas.

Ljuset absorberas av pigment och därför bör håren vara mörka och huden vara ljus och osolad. För permanent hårborttagning rekommenderas 6-8 behandlingar. Rekommenderas inte för hudtyp FP 4-6.

Vissa mediciner kan orsaka photo sensitivitet, rådgör därför med din läkare innan behandling eller avvakta tills medicineringen är över. Håret växer i olika faser och skiljer sig åt över olika delar på kroppen, det är bara hårstrån i tillväxtfasen som kan behandlas.

Ca 20-30% av det totala antalet aktiva hårsäckar är i tillväxtfas samtidigt vilket innebär att det behövs minst fem behandlingar för att kunna behandla alla hårsäckar. Det är dock individuellt hur många behandlingar som behövs för att uppnå det resultat som önskas. Faktorer som spelar in är bland annat ålder, hårfärg, hudfärg och hårets karaktär, och även hormoner. Genetiska faktorer är avgörande för hur många behandlingar som krävs.

 Vanligen sker behandlingarna med 6-12 veckors mellanrum. Nästa behandling kan ske när nya hår kan ses vid hudytan.

Komplikationer är mycket sällsynta och beror också till stor del på hur känslig huden är samt vilken hudtyp som behandlats. Efter behandling kan huden kännas lite knottrig, svullen och rodnad, detta är helt normalt och brukar vanligen lägga sig på någon eller några timmar. Kall kompress kan lindra.

Samtliga kroppsdelar kan behandlas.

Rekommenderas inte till hudtyp FP4-6. Kontraindikationer är solad hud, eller medicinering som kan påverka huden photo sensitivt eller pågående graviditet.

Meddela alltid om medicinering pågår.

PRISER FÖR HÅRBORTTAGNING per behandlingstillfälle

Överläpp

700 kr

Haka

900 kr

Överläpp & haka

1 500 kr

Hals

1 200 kr

Hals & haka

1 400 kr

Axiller

1 400 kr

Nacke & skägglinje kind

1 400 kr

Underarmar

1 900 kr

Hela armar

2 500 kr

Magsträng (linea alba)

900 kr

Bröstvårtor

800 kr

Bikini

1 400 kr

Bikini & insida lår | intim

1 900 kr

Underben

2 500 kr

Lår

3 500 kr

Hela ben

5 900 kr

Hela ben & bikini

6 100 kr

Rygg

3 900 kr

Skuldror & svank

2 500 kr

Bringa

2 900 kr

Enstaka pulser

600 – 900 kr

Återbud lämnas senast 24 timmar före bokad tid. Ej avbeställd tid debiteras till fullt pris.

Fitzpatrick hudtypskala

#1.   Ljus i huden, blond eller rödhårig. Blå eller gröna ögon. Bränner sig lätt och blir aldrig solbränd.

#2.   Ljus i huden, blond eller rödhårig. Blå eller melerade ögon. Bränner sig lätt men kan bli solbränd.

#3.  Ljus i huden, kan ha alla ögon och hårfärger. Blir lätt gradvis solbränd.

#4.  Mörkare hud, olivtonad. Blir brun direkt utan rodnad.

#5.  Mycket mörk ton. Blir mycket lätt brun direkt utan rodnad.

Sahlstén logotyp
Om Sahlstén Skin

Sahlstén Skin Care Clinic erbjuder professionell hud- & kroppsvård och finns på Skånegatan 68 i Stockholm. Du bokar tid genom att besöka boka direkt, här visas enkelt tillgängliga tider, vill Du veta mer om hudhälsa kan Du boka tid för konsultation eller kontakta oss för tidsbokning på tfn 08-615 24 07.

Auktoriserad och Cidescodiplomerad med Certifikat Specialiserad Hudterapeut utför behandlingar.

Vi arbetar med de bästa produkterna på marknaden. Med huden i fokus får Du en personlig upplevelse med noga utvalda hudvårdsprodukter från det absolut bästa inom hudvård.

Upptäck resultatinriktad hudvård och skönhetsbehandlingar i hjärtat av Södermalm Här finner Du hudvårdsprodukter och presentkort. Som Auktoriserad återförsäljare garanteras att varan du köper är äkta och av högsta kvalitet.