Kemisk Peeling

 Vad är en Kemisk peeling? Ett samlingsnamn för en rad olika behandlingar som regenererar hudceller. AHA och TCA är två vanliga kemiska peelingmetoder med varierande styrka. Sahlsten Skin Care Clinic erbjuder kemisk peeling, en AHA-syrabehandlng, för snabb förbättring av hudkonditionen. För ovan hud rekommenderas en mildare koncentration av kemisk peeling. För att förbereda huden inför behandlingen rekommenderas behandlande hemvårdsprodukter som går bra att beställa direkt från vår webbshop.

Kemisk peeling ett samlingsnamn för AHA behandling

När du tvättar dig försvinner en del av hudens skyddande lager med fett. Därför är det viktigt tvätta med rätt produkt som tvättar rent utan att förstöra hudens normala bakterieflora, och att smörja in huden med en bra kräm, eller lotion. En problemfri hud, betyder inte att den är underhållsfri. En hud med ökad talgproduktion och torr hudyta oxiderar och bildar ofta tilltäppningar, en hornplugg bildas och risken för att utveckla acne ökar.

Vad gör en kemisk peeling för huden?

Glykolsyrabaserade hudvårdsbehandlingar och produkter tvättar rent huden utan att förstöra hudens normala flora och yttre skyddande barriär, huden tappar celler och därmed bildas nya, hudytan blir ren, slät och mer elastisk och en normalisering av talgproduktionen inträffar. Kemisk peeling passar alla hudtyper, förutsatt att huden förövrigt är frisk.

Vad är glykolsyra?

Glykolsyra utvinns från rörsocker och anses vara en naturlig molekyl. Syran som har den minsta molekylstorleken i Alpha Hydroxy familjen är hudvänlig och som löser upp limmet som binder samman döda celler i hudens yttersta skikt utan att skada hudens pH och microbiom. Stratum corneum är 0,01mm och är kroppens främsta skydd mot yttre faktorer så som bakterier och virus. Regelbunden exfoliering ger en friskare och klarare hudyta, och normalisering av talgproduktionen för både torr och fet till oljig hud.

Hur ofta kan man göra en syrabehandling?

Huden förnyar sig via celldelning och med tiden långsammas denna förnyelse. Är huden åldrad eller torr kan en kur om exempelvis 4ggr rekommenderas, med 2-3 veckors intervall. Är huden fet och har kvisslor eller har en acne problematik är det bra om behandlingar kan inträffa med regelbunden intervall. Vanligt är som en standard ca 4ggr per år som underhållsbehandling.

Före och efter behandling

kemisk peeling
kemisk peeling

Kemisk peeling påskyndar läkning av acne samt mörka ärr efter acne även kallat PIH, och pigmentering efter graviditet kan med fördel behandlas kemiska peeler. Förberedande behandling rekommenderas dagligen i ca två veckor innan behandling för ett optimerat resultat. Mildare koncentrationer av glykolsyra att börja med, nedan visas ett bra alternativ att börja med, därefter kan hudvården optimeras.

Återbud lämnas senast 24 timmar före bokad tid. Ej avbeställd tid debiteras till fullt pris.

Sahlstén logotyp
Om Sahlstén Skin

Sahlstén Skin Care Clinic erbjuder professionell hud- & kroppsvård och finns på Skånegatan 68 i Stockholm. Du bokar tid genom att besöka boka direkt, här visas enkelt tillgängliga tider, vill Du veta mer om hudhälsa kan Du boka tid för konsultation eller kontakta oss för tidsbokning på tfn 08-615 24 07.

Auktoriserad och Cidescodiplomerad med Certifikat Specialiserad Hudterapeut. 

Vi arbetar med de bästa produkterna på marknaden. Med huden i fokus får Du en personlig upplevelse med noga utvalda hudvårdsprodukter från det absolut bästa inom hudvård.

Upptäck resultatinriktad hudvård och skönhetsbehandlingar i hjärtat av Södermalm. Här finner Du hudvårdsprodukter och presentkort. Som Auktoriserad återförsäljare garanteras att varan du köper är äkta och av högsta kvalitet.