Hud & Kroppsvård

Ansiktsbehandling

[comfort-zone] – högkvalitativ och innovativ hudvård med en egen utmärkande inriktning, där ansiktsbehandlingen är individuell och anpassas efter din huds kondition och behov. Anpassad för både kvinnor och män.

Vi ger dig rekommendationer på hur du på bästa sätt kan sköta din hud för att uppnå bästa resultat.

Fransar & bryn

TIPS! Böjer Du dina fransar varje dag? Att böja med tång sliter på fransen. Prova lash lift, en skonsam behandling som ger perfekt böjda fransar. Lägg till färg i behandlingen och infärgningen blir ännu mer intensiv. 

Resultatet håller i 6-8 veckor.

LPG/Endermologie

Endermologie® är namnet på den behandling med LPG® Cellu M6® som utan smärta eller kirurgiska ingrepp stramar upp huden, ökar ämnesomsättningen och kan avlägsna envisa celluliter och besvärande fettdepåer från mage, ridbyxlår och stuss.

Vaxning

Efter upprepade behandlingar blir hårväxten många gånger tunnare och glesare. Detta är individuellt från person till person. Vid vaxning av kroppen, torrborsta gärna huden veckan innan, samt undvik body lotion så blir vaxningen mer effektiv. Kom också när håren är utväxta ca 5 mm så att vaxet har en bra chans att fastna och gripa tag.  

Fibroblast

En icke-invasiv behandling, med plasmaljus, för huduppstramning har utvecklats av Purebeau i Tyskland. Behandlingen som kallas FIBROBLAST används bland annat i ögonområdet för uppstramning av lös hud på över och undre ögonlock.

Avancerad hudvård

Kemisk peeling

Kemisk peeling är ett samlingsnamn för en rad olika behandlingar som regenererar hudceller. AHA och TCA är två vanliga kemiska peelingmetoder med varierande styrka. Sahlsten Skin Care Clinic erbjuder kemisk peeling, en AHA-syrabehandlng, för snabb förbättring av hudkonditionen. För ovan hud rekommenderas en mildare koncentration av kemisk peeling. För att förbereda huden inför behandlingen rekommenderas behandlande hemvårdsprodukter som går bra att beställa direkt i webbshoppen.

Acne

Det finns flera faktorer som har betydelse för uppkomsten av acne. Överproduktion av talg som delvis är hormonstimulerat, talgkörtelns utförsgång täpps till, acne-bakterier bildas och det uppstår inflammation. Genetiska faktorer har betydelse. Att torka ut huden genom starka medel är vanligt men ger motsatt effekt. Huden producerar då ett överskott av talg och den torra hudytan täpper till porerna.

Hudförbättring

ENEOMEY och Dermaceutic är världsledande inom resultatinriktad hudvård, cosmeceuticals och kemisk peeling. Genom att kombinera medicinsk hudvård och kemisk peeling kan man förbättra huden radikalt. Kemisk peeling och medicinsk hudvård är djuprenande mot orenheter, ger ökad lyster och främjar hudens elasticitet, reducerar åldersfläckar och fina linjer. Snabbt kommer din hud bli slätare med en jämnare hudton, och förbättrad spänst med en känsla av hudföryngring som sitter kvar länge.

Pigmentering

Melasma är en vanlig förekommande typ av pigmentering i huden som uppstår på grund av  hormonförändringar vid graviditet eller intag av p-piller, eller annan långvarig medicinering och drabbar särskilt solexponerade hudområden.

Powerlite

Microneedling med Powerlite Needle Pen behandlar effektivt åldrad och solskadad hud, ärr, rynkor och bristningar. Reducerar ojämn pigmentering och gör acneärr mindre framträdande.

Dermapen4

Dermapen™ är en avancerad micro needling behandling, som ökar hudens kollagentillväxt på ett helt naturligt sätt. 

IPL & Veinwave

Hårborttagning

Hårborttagningbehandling av oönskad hårväxt.

Solskadad hud

Behandling av rocacea, kärl, solskadad hud och pigmentering

Rosacea & kärl

Behandling  av rosacea, kärl, solskadad hud och pigmentering

Seborroisk keratos

Skonsam borttagning av seborroisk keratos med tekniken med FIBROBLAST  en säker metod för alla hudtyper och behandlar samtliga kroppsdelar. Vanligen räcker en behandling och i vissa fall ett återbesök för slutlig korrigering.

Telangiektasia

Telangiektasia, milier, talgkörtelhyperplasi.

Talgkörtelhyperplasi

Talgkörtelhyperplasi kallas även talgkörtelhypertrofi och är en godartad hudförändring som beror på att hudcellerna i talgkörteln ökar i storlek och då växer på höjden. Förändringarna varierar mellan 1 till 5 mm och är helt ofarliga men kan uppfattas som kosmetiskt störande och går inte att klämma.

Återbud lämnas senast 24 timmar före bokad tid. Ej avbeställd tid debiteras till fullt pris.

Sahlstén logotyp
Om Sahlstén Skin

Sahlstén Skin Care Clinic erbjuder professionell hud- & kroppsvård och finns på Skånegatan 68 i Stockholm. Du bokar tid genom att besöka boka direkt, här visas enkelt tillgängliga tider, vill Du veta mer om hudhälsa kan Du boka tid för konsultation eller kontakta oss för tidsbokning på tfn 08-615 24 07.

Auktoriserad och Cidescodiplomerad med Certifikat Specialiserad Hudterapeut utför behandlingar.

Vi arbetar med de bästa produkterna på marknaden. Med huden i fokus får Du en personlig upplevelse med noga utvalda hudvårdsprodukter från det absolut bästa inom hudvård.

Upptäck resultatinriktad hudvård och skönhetsbehandlingar i hjärtat av Södermalm Här finner Du hudvårdsprodukter och presentkort. Som Auktoriserad återförsäljare garanteras att varan du köper är äkta och av högsta kvalitet.