Kombinerad hud

En kombination av både torra och feta, eller normala och torra partier kallas blandhud eller kombinerad hud. Ofta med en fetare t-zon, panna, näsa och haka, och torrare eller normala partier i övriga delar av ansiktet. Denna hudtyp är den vanligaste, och ofta är det en fråga om pH-värdet i huden.  

Huden är ofta tilltäppt och behöver regelbunden behandling med kemisk peeling och daglig hudvård med glykolsyrabaserade produkter, vilka normaliserar talgproduktionen på fetare delar och stimulerar på torra delar.

 Att rekommendera är syrabaserad nattcreme, huden exfolieras varsamt under natten då har vi inget UV ljus eller miljöpåverkan och huden förnyas markant.

Ibland kan blandhud behöva olika hudvård för de olika delarna av ansiktet. Talgreglerande och balanserande på de fetare partierna och återfuktande i övriga ansiktet. Som grundläggande hudvård väljer du produkter som rekommenderas för en blandhud, beroende på om huden är tålig eller har någon problematik och kompletterar därefter med punktbehandlande produkter. Känsliga partier behandlas alltid först och punktbehandlande produkter appliceras alltid sist.