Linjer och rynkor

När huden tappar celler får vi vetenskapligt bevisat en ökad produktion av nya hudceller och ökad produktion av elastiska fibrer såsom kollagen samt en nyproduktion av hudens egna vätskebindare, hyaluronsyra. Tre bra behandlingar för att bibehålla en spänstig elastisk hud är Kemisk peelingDermapenIPL.

Kemisk peeling är ett samlingsnamn för en rad olika behandlingar som regenererar hudceller. AHA och TCA är två vanliga kemiska peelingmetoder med varierande styrka och ger snabb förbättring av hudkonditionen.

Microneedling blir mer och mer populär som behandlingsmetod för en rad olika hudproblem. Enkelt beskrivet, orsakar Dermapen™ en kontrollerad skada i huden med hjälp av nålar. Som en naturlig reaktion vill kroppen reparera skadan. Tillväxtfaktorer frigörs och huden börjar producera nytt kollagen. Det bildas även nya kapillärer i huden. Resultatet blir en föryngring av huden samt en förbättring av hudens struktur och kondition.

IPL – Photorejuvenation ger en jämnare hudton, reducerar rodnad, behandlar tunna kärl och ytliga pigmentfläckar, solar lentigo, åldersfläckar samt stimulerar kollagenbildningen, vilket leder till en mer elastisk, och friskare hud.