Pigmentering & Solskadad hud

Melasma är en vanligt förekommande typ av pigmentering i huden som uppstår p.g.a hormonförändringar vid graviditet eller intag av p-piller, eller annan långvarig medicinering och drabbar särskilt solexponerade hudområden.

Det kännetecknas av ljusbruna, grå-bruna eller mörkbruna liksidiga fläckar i ansiktet, särskilt på kinder, centrala ansiktet, pannan, överläpp, näsrygg, haka och runt ögonen, Melasma kan också finnas på andra delar av kroppen som utsätts för mycket sol, såsom rygg, underarmar och hals. 

Post-Inflammatorisk Hyperpigmentering (PIH) Irritation från terapeutiska ingrepp, och annan trauma på huden som t.ex. blåsor och brännskador, samt vanliga inflammatoriska hudsjukdomar som acne, eksem, psoriasis och kan leda till pigmentförändringar som kallas för postinflammatorisk hyperpigmentering (PIH). Pigmenteringen kan också vara följd allergiskt kontakteksem. PIH kan också uppstå efter laserbehandling och är övergående men kan vara långvarig. PIH tenderar att bli mörkare och tydligare vid solexponering så solskydd med bredspektrum är en viktig del av behandlingen.

Solar Lentigo, kallas också för åldersfläckar, vanligt förkommande i ansikte, och på handryggen, ljusbruna platta, runda avgränsade enstaka eller flera inom begränsat område.

Efter behandling med kemisk peeling rekommenderas alltid ett bredspektrum Spf 50.

Dermaceutic Milk peel

För allmän uppfräschning och pigmentutjämning. Mörka acne ärr och föryngring av huden. Mjölksyrapeel med 50% glykolsyra och 10% mjölksyra samt 4% salicylsyra pH 1,9 som normaliserar talg -och melaninproduktion. Hudföryngrande och pigmentutjämnande behandling av ansikte och hals eller dekolletage. 

Ansikte ca 30 min

1 700 kr

Dekolletage ca 30 min

1 700 kr

Ansikte, hals & dekolletage

3 000 kr

Ansikte serie om 4 ggr

5 500 kr

Eneomey Lumilight peel

Ytlig pigmentreglerande peel med 50% glykolsyra, 5% kojicsyra, 5% phyticsyra och mandelsyra 3%.

 Lämplig för behandling av solskadad hud samt ytlig och medeldjup melasma, och postinflammatorisk pigmentering, lämnar jämnare hudton. Kojicsyra är en naturlig molekyl som bildas av svampar inom Aspergillus- och Penicillium-familjerna. Den verkar som tyrosinasinhibitor, dvs hämmar det enzym som styr bildning av melanin. Kombinationen med glykolsyra och phyticsyra verkar både på intraepidermala melanindepåer och på melaninsyntesen i dermis-epidermis. Behandling kan ske med 15 dagars mellanrum, och görs om tills man får resultat. Effekten kan dröja flera månader, särskilt på besvärliga fläckar som ofta har behandlats på flera olika sätt tidigare.
En mild rodnad kan kvarstå 24-48 h. 

Ansikte ca 30 min

1 700 kr

Ansikte & dekolletage

3 000 kr

Eneomey Yellow peel

Medelstark Yellow peel kombinerar flera effektiva depigmenterande ämnen i en peel. Den innovativa kombinationen av aktiva depigmenterande ingredienser erbjuder en effektiv behandling av pigmenteringar så som melasma, solar lentigo och aktinisk keratos och resulterar i en jämn hudton genom en mycket fin fjällning. Direkt efter Yellow peel behandlingen är huden gultonad, vilken tvättas av hemma efter ett par timmar och eftervård appliceras. Rodnad kan kvarstå några dagar efter behandlingstillfället.

Ansikte ca 30 min

2 900 kr

Dermaceutic Cosmo TCA peel

Triklorättiksyra 20% Ph. 3,5. En medelstark TCA-syrapeel som rekommenderas när en påtaglig föryngring av huden önskas. Flagning efter dag två och vanligen pågående i ca en vecka beroende på hudtyp. Lämplig för åldrad eller solskadad hud.  Smårynkor slätas ut, hudens textur förfinas, pigmentojämnheter justeras och kollagenbildningen stimuleras. Ansikte, och dekolletage samt händer kan med fördel behandlas. För optimalt resultat rekommenderas en serie om tre behandlingar. TCA i kombination med IPL rekommenderas till kraftigt solskadat dekolletage.

Ansikte eller dekolletage ca 30 min

3 400 kr

Ansikte, hals & dekolletage ca 30 min

5 000 kr

Handrygg

1 000 kr

Enstaka område

1 000 kr

Återbud lämnas senast 24 timmar före bokad tid. Ej avbeställd tid debiteras till fullt pris.

Sahlstén logotyp
Om Sahlstén Skin

Sahlstén Skin Care Clinic erbjuder professionell hud- & kroppsvård och finns på Skånegatan 68 i Stockholm. Du bokar tid genom att besöka boka direkt, här visas enkelt tillgängliga tider, vill Du veta mer om hudhälsa kan Du boka tid för konsultation eller kontakta oss för tidsbokning på tfn 08-615 24 07.

Auktoriserad och Cidescodiplomerad med Certifikat Specialiserad Hudterapeut utför behandlingar.

Vi arbetar med de bästa produkterna på marknaden. Med huden i fokus får Du en personlig upplevelse med noga utvalda hudvårdsprodukter från det absolut bästa inom hudvård.

Upptäck resultatinriktad hudvård och skönhetsbehandlingar i hjärtat av Södermalm Här finner Du hudvårdsprodukter och presentkort. Som Auktoriserad återförsäljare garanteras att varan du köper är äkta och av högsta kvalitet.