Talgkörtelhyperplasi

Talgkörtelhyperplasi kallas även talgkörtelhypertrofi och är en godartad hudförändring som beror på att hudcellerna i talgkörteln ökar i storlek och då växer på höjden. Förändringarna varierar mellan 1 till 5 mm och är helt ofarliga men kan uppfattas som kosmetiskt störande och går inte att klämma.

Orsak till talgkörtelhyperplasi kan vara genetiska faktorer och hudproblematik så som känslig hud med acne och eller rosacea. Vanliga problemområden är panna, kring tinningen, kind och näsa, men kan även förekomma på halsen.

Veinwave™ Skapades 1998 i Frankrike och är en revolutionerande teknik som används av läkare och terapeuter världen över, för att eliminera ådernät, ytliga blodkärl även kallat telangiektasia med en enda behandling, utan större obehag.

Användandet av termokoagulation gör Veinwave till den enda behandlingen i sitt slag. Veinwave har blivit nr 1 på skönhetsmarknaden och många patienter samt terapeuter upplever att laserbaserade behandlingsresultat inte går att jämföra med Veinwave.

Veinwave | RF är en icke invasiv behandling som endast punkterar hudens yttersta lager. Nålarna är isolerade med en mikro mantel för att inte orsaka skada på omgivande vävnad. Effekten av behandlingen är omedelbar, man kan se venerna försvinna på en gång. Vanligen får inte patienten ens några synbara märken efter behandlingen, förutom att venerna är borta, och vissa med mer känslig hud kan en mindre rodnad på behandlingsområdet ses, men som försvinner efter några timmar eller dagar.

Känslan under behandlingen brukar jämföras med ett varmt nålstick. Men för de flesta patienter så upplevs behandlingen mindre smärtsam.

Omedelbart efter behandlingen kan patienten återgå till normala aktiviteter. Man ska undvika solljus direkt efter behandling, alternativt använda hög solskyddsfaktor. Efter några dagar kan små rispor och därefter skorpor bildas, detta är normalt och försvinner av sig självt. Upprepad behandling kan göras efter 6-8 veckor, då terapeuten med säkerhet kan se vad som finns kvar att behandla. När en ven en gång blivit behandlad så kan den inte komma tillbaka!

Veinwave | RF lämpar sig inte för hud behandlad med brun utan sol produkter, men solad hud är inget problem. Alla hudtyper och kroppsdelar kan behandlas.

Före Efter

Bilden visar ett resultat efter endast en

behandling med Veinwave | RF

Veinwave | RF är en smärtfri och säker metod för alla hudtyper som behandlar samtliga kroppsdelar. Vanligen räcker en behandling och i vissa fall ett återbesök för slutlig korrigering.

Efter behandlingen går det bra att återgå i normal aktivitet direkt efter, och behöver inte undvika sol mer än tre dagar. Ingen efterföljande smärta. Efter behandling uppstår normalt rodnad i huden. Rodnaden brukar vanligen lägga sig efter ett par timmar.

Observera läkningstiden när du planerar in din behandling.

Talgkörtelhyperplasi enstaka / pris från

700 kr

Talgkörtelhyperplasi helt ansikte, inkl ett tillfälle för återbesök

4 000 kr

Seborroisk keratos pris från

700 kr

Cherry angioma / hudflik / milie, priser från

700 kr

Enstaka pulser, pris från

700 kr

Konsultation

300 kr

Priset på en behandling kan variera beroende hutillstånd och kondition,

behandling sker endast efter konsultation.

Återbud lämnas senast 24 timmar före bokad tid. Ej avbeställd tid debiteras till fullt pris.

Sahlstén logotyp
Om Sahlstén Skin

Sahlstén Skin Care Clinic erbjuder professionell hud- & kroppsvård och finns på Skånegatan 68 i Stockholm. Du bokar tid genom att besöka boka direkt, här visas enkelt tillgängliga tider, vill Du veta mer om hudhälsa kan Du boka tid för konsultation eller kontakta oss för tidsbokning på tfn 08-615 24 07.

Auktoriserad och Cidescodiplomerad med Certifikat Specialiserad Hudterapeut utför behandlingar.

Vi arbetar med de bästa produkterna på marknaden. Med huden i fokus får Du en personlig upplevelse med noga utvalda hudvårdsprodukter från det absolut bästa inom hudvård.

Upptäck resultatinriktad hudvård och skönhetsbehandlingar i hjärtat av Södermalm Här finner Du hudvårdsprodukter och presentkort. Som Auktoriserad återförsäljare garanteras att varan du köper är äkta och av högsta kvalitet.